fredag, maj 02, 2008

Den var en gång ett par som skulle gå på Systemet i Borlänge. Allt var sådär oplanerat som bara en barnfamilj kan men alla följdes åt och plockade åt sig vad dom skulle ha. 1 liten Absolutinspirerad flaska, 1 liten Amarula och en flaska vitt vin.

När mamman ska betala blir hon tvungen att visa leg. Hon säger till kvinnan i kassan att hon inte har det med sig utan att det ligger i den andra plånboken hemma och vänder sig om mot pappan och säger att han kan betala istället. Kvinnan i kassan upprepar sig och säger att hon måste få se mammans leg varpå mamman säger att pappan kan visa sitt leg och betala istället för mamman. Kvinnan i kassan börjar bli tjatig och säger ytterligare en gång att hon faktiskt vill se mammans leg för det var hon som höll i pengarna och tänkte betala. Mamman gav snabbt pappan pengarna och tänkte att nudå, nu kanske det går vägen... Men nejdå, kvinnan i kassan hävdar att nu hade hon minsann sett att mamman gett pappan pengarna och han inte heller fick handla nu.
- Men jag är ju 35, säger pappan.
- Ja, men ni kanske kan gå hem och hämta lägget? säger kvinnan i kassan så som för att hjälpa oss.
Kön växer.
- Men vi bor ju i Säter, svarar mamman.
- Ja, men då kanske ni hinner gå där då, säger kvinnan som inte tänker ge sig.
Mamman som börjar känna sig lite smågenerad som om hon var 15 år ungefär och försöker köpa cigg i en centraltobak provar:
- Men jag har ju två barn.
- Jo, men jag måste ju fråga om leg, svarar kvinnan.
- Ja, men kom så går vi ut, säger pappan lite irriterat, så går jag in och köper sen då.
- Nää, det kan du inte, avbryter kvinnan och plockar undan våra tre flaskor, för nu har ju jag sett att ni är tillsammans.
Föräldrarna tar sina barn och går ut.
Humöret var förstört och kvällen tillbringades framför tv'n.

Inga kommentarer: